Web technologie

Web Technologie

Het ontwikkelingsproces van een web-applicatie

Web Development is een brede term voor elke activiteit die betrekking heeft tot het ontwikkelen van een website voor het Wereldwijde Web of een intranet. Dit kan slaan op de ontwikkeling van e-commerce business, web design, web-inhoudontwikkeling, client-zijde/server-zijde codering en web server configuratie. Webontwikkeling kan gaan van het ontwikkelen van de meest eenvoudige, statische enkelvoudige pagina met platte tekst tot de meest ingewikkelde webgebaseerde internettoepassingen, elektronische ondernemingen, of sociale-netwerkdiensten. Terwijl sommige van onze klanten verkiezen standaard html-gebaseerde websites te laten bouwen door hun team, zagen andere de waarde in van de ontwikkeling van toepassingen voor een website die hun aanwezigheid verhoogt. Dit model biedt u de mogelijkheid om gemakkelijk pagina’s, tekst, afbeeldingen, leden, producten, diensten en honderden van andere toepassingen aan uw site toe te voegen, te bewerken en te verwijderen. Dit gebeurt via een krachtige CMS (content management applicatie) die op zich geen kennis van HTML vereist. Eerder dan te moeten leren hoe de HTML codes waarop alle webpagina’s kunnen betrouwen, te bewerken, kunt u gemakkelijk informatie aan uw site toevoegen via een eenvoudige webgebaseerde toepassing. U hoeft geen kennis te hebben van ingewikkelde technologieën of ontwikkelingswerktuigen. U hebt enkel een web browser nodig en een internetaansluiting.

De mogelijkheid om webtoepassingen te updaten en te onderhouden zonder software te moeten verdelen over en te installeren op mogelijks duizenden computers (klantcomputers) is één van de hoofredenen voor de populariteit van websites. Webtoepassingen genereren op dynamische wijze een reeks webdocumenten in een standaardformaat, ondersteund door gewone zoekprogramma’s zoals HTML/XHTML. Scripting aan de klantzijde in een standaardtaal zoals JavaScript is doorgaans inbegrepen voor toevoeging van dynamische elementen aan de gebruikersinterface. Tijdens de sessie interpreteert en afficheert de web-zoekmachine de pagina’s en treedt zij op als een universele klant voor eender welke web toepassing.

MedDb is meer dan een bedrijf dat websites ontwikkelt. In de loop der jaren ontwikkelde onze onderneming voor onze klanten tientallen toepassingen die zich laten integreren in hun websites of onafhankelijk functioneren als backoffice toepassingen. Hosting en support van al onze websites is een belangrijk aspect waarvoor wij samenwerken met gerenommeerde hosting-bedrijven.